RO IMAGE > Filme distribuite > DARKEST HOUR

DARKEST HOUR

Titlu original
DARKEST HOUR
Titlu română
DARKEST HOUR. ZIUA DECISIVĂ
Premiera in Romania
19-01-2018
Premiera internationala
22-11-2017
Gen
Dramă
Scenariu
Anthony McCarten
Regie
Joe Wright
Cu
Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup și Ben Mendelsohn
Distribuitor
RO IMAGE 2000 ȘI UNIVERSAL PICTURES
Sinopsis

DARKEST HOUR. ZIUA DECISIVĂ este o producție Working Title Films, distribuită internațional de Focus Features, iar în România, de Ro Image 2000.

La începutul celui de-al doilea război mondial, când capitularea Franței era iminentă, Marea Britanie are de luat o decizie care va schimba soarta acestui război. Fiindcă forțele naziste păreau de neoprit, iar armata aliată era încolțită pe plajele din Dunkirk, soarta Europei occidentale se află în mâinile nou-numitului prim-ministru britanic, Winston Churchill (interpretat de Gary Oldman). Acesta duce o luptă pe două fronturi – pe cel intern, trebuie să facă față mașinațiunilor rivalilor săi politici, iar pe plan extern are de luat decizia de a duce negocieri de armistițiu cu Hitler, salvând, astfel, națiunea britanică de costul unui război, sau de a merge înainte cu războiul, deși acesta pare deja pierdut.

Regizat de Joe Wright, filmul este povestea dramatică și impresionantă a celor patru săptămâni din 1940, în care curajul lui Churchill de a-și asuma poziția de lider adevărat a schimbat cursul istoriei lumii.

 


Alte filme