RO IMAGE > Filme distribuite > TĂRÂMUL FĂGĂDUINŢEI

TĂRÂMUL FĂGĂDUINŢEI

Titlu original
PROMISED LAND
Titlu română
TĂRÂMUL FĂGĂDUINŢEI
Premiera in Romania
04-01-2013
Premiera internationala
15-02-2013
Gen
Dramă
Scenariu
John Krasinski, Matt Damon, Dave Eggers
Regie
Gus Van Sant
Cu
Matt Damon, France McDormand şi John Krasinski
Distribuitor
Pro Rom
Sinopsis

Steve Butler (Matt Damon) este un reprezentant al unei companii de exploatare a gazului declanşează o serie de evenimente care îi vor schimba viaţa după ce ajunge într-un orăşel unde angajatorii săi vor să pună mâna pe resursele naturale locale.

Gus Van Sant regizează filmul după un scenariu original scris de John Krasinski & Matt Damon, după o poveste de Dave Eggers.

Steve e trimis la McKinley, un orăşel de provincie, împreună cu colega sa Sue Thomason (laureata cu Oscar Frances McDormand). În ultimii ani oraşul a fost lovit puternic de recesiunea economică, aşa că cei doi sunt convinşi că localnicii vor ceda imediat propunerii lor de a le ceda drepturile de a fora pe pământurile lor, privindu-i ca pe nişte salvatori. Însă ceea ce părea la început o misiune de rutină de rezolvat într-o vizită extrem de scurtă se complică pe plan profesional din cauza apelului lui Frank Yates (Hal Holbrook, laureat cu Oscar), un respectat profesor din oraş, care îşi cheamă concetăţenii la o mai atentă considerare a ofertei celor doi corporatişti, dar şi pe plan personal, după ce Steve face cunoştinţă cu Alice (Rosemarie DeWitt). Când în peisaj îşi face apariţia şi Dustin Noble (John Krasinski), un ecologist versat, lucrurile se încing şi miza creşte periculos, atât cea personală, cât şi cea profesională.


Alte filme