CASCADORUL

Afis CASCADORUL
Titlu original: THE FALL GUY
Titlu română: CASCADORUL
Premiera in Romania: 2024-04-11
Premiera internationala: 2024-05-03
Gen: Acțiune/thriller
Scenariu: Drew Pearce
Regie: David Leitch
Cu: Ryan Gosling, Emily Blunt, Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Stephanie Hsu
Distribuitor: Ro Image 2000

Sinopsis

Este cascador și este aruncat în aer, împușcat și aruncat de la cea mai mare înălțime, totul pentru distracția noastră. Iar acum, proaspăt accidentat după un incident care aproape că i-a pus capăt carierei, acest erou al clasei muncitoare trebuie să dea de urma unei vedete de cinema dispărute, să rezolve o conspirație și să încerce să-și recâștige iubirea vieții sale, în timp ce își face în continuare meseria. Ce ar putea merge bine? De la cascadorul din viața reală și regizorul David Leitch, regizorul blockbusterelor Bullet Train, Deadpool 2, Atomic Blonde și Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw și producătorul lui John Wick, Nobody și Violent Night, vine cel mai personal film al său de până acum. Un nou thriller hilar, dur, cu vedete de top și ca o declarație de dragoste pentru filmele de acțiune și pentru echipa de oameni muncitori și subapreciați care le realizează: CASCADORUL. Ryan Gosling, nominalizat la Oscar® (Barbie, La La Land, Drive) joacă rolul lui Colt Seavers, un cascador marcat de munca sa dură care, după ce a părăsit meseria cu un an mai devreme pentru a se concentra atât pe sănătatea sa fizică, cât și pe cea mintală, este chemat înapoi în serviciu atunci când vedeta unui film de studio cu megabuget și care este regizat de fosta sa iubită, Jody Moreno, interpretată de câștigătoarea Globului de Aur Emily Blunt (Oppenheimer, A Quiet Place, Sicario) - este dată dispărută. În timp ce nemiloasa producătoare a filmului (Hannah Waddingham, câștigătoare a premiului Emmy; Ted Lasso), face manevre pentru a păstra secretă dispariția starului Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson, câștigător al Globului de Aur; Bullet Train) față de studio și de mass-media, Colt execută cele mai scandaloase cascadorii ale filmului în timp ce încearcă (cu un succes limitat) să-și croiască drum înapoi în grațiile lui Jody. Dar, pe măsură ce misterul din jurul starului dispărut se adâncește, Colt se va trezi prins într-un complot sinistru și criminal care îl va împinge pe marginea unei căderi mai periculoase decât orice cascadorie. 

Alte informatii

Inspirat de serialul TV de succes din anii 1980, CASCADORUL îi are în distribuție și pe Winston Duke (franciza Black Panther) și pe Stephanie Hsu, nominalizată la Oscar® (Everything Everywhere All at Once).

După un scenariu scris de Drew Pearce, scenaristul filmului Hobbs & Shaw, The Fall Guy este produs de Kelly McCormick (Bullet Train, Nobody, Atomic Blonde) și David Leitch pentru compania lor 87North, și de Ryan Gosling și de Guymon Casady (Game of Thrones, Steve Jobs și producător executiv al serialului Ripley) pentru Entertainment 360. Filmul este produs executiv de Drew Pearce, Geoff Shaevitz de la Entertainment 360 și de creatorul serialului original de televiziune Fall Guy, Glen A. Larson.

Alte filme