CIRCUL ORORILOR: asistentul vampirului

Afis CIRCUL ORORILOR: asistentul vampirului
Titlu original: Cirque du freak: vampire
Titlu română: CIRCUL ORORILOR: asistentul vampirului
Premiera in Romania: 2010-01-22
Premiera internationala: 2010-02-22
Gen: Fantasy
Scenariu: Paul Weitz si Brian Helgeland
Regie: Paul Weitz
Cu: JOHN C. REILLY , CHRIS MASSOGLIA, SALMA HAYEK, WILLEM DAFOE, JOSH HUTCHERSON
Distribuitor: Universal

Sinopsis

NINE este al doilea film muzical semnat de Rob Marshall, unul din cei mai respectati regizori si coregrafi de pe Broadway, care, impreuna cu aceeasi echipa a creat realizat si versiunea cinematografica premiata cu Oscar a muzicalului Chicago.

Cu un buget impresionant de 83 de milioane de dolari, NINE este adaptarea pentru marele ecran a multipremiatului muzical cu acelasi nume, cu versurile si muzica lui Maury Veston, un imens succes pe Broadway, care a castigat cinci premii Tony, inclusiv pe acela de "Best Musical".

Atat muzicalul, cat si adaptarea sa pentru cinema pornesc de la filmul clasic al lui Federico Fellini, "8 si jumatate".

NINE este povestea lui Guido Contini (Daniel Day-Lewis), un faimos regizor de film care se confrunta cu o criza a varstei mijlocii de proportii uriase, atat pe plan personal, cat si profesional.

Guido incearca sa-si realizeze cea mai recenta fantezie cinematografica straduindu-se din rasputeri sa pastreze un echilibru in relatiile cu numeroasele femei din viata lui, toate pasionale si extrem de puternice - sotia (Marion Cotillard), amanta (Penelope Cruz), muza filmelor sale (Nicole Kidman), confidenta si creatoarea de costume pentru filmele sale (Judi Dench), jurnalista de moda (Kate Hudson), o prostituata din tineretea sa (Fergie), dar si mama sa (Sophia Loren).

Alte filme