SCAPAT DE SUB CONTROL

Afis SCAPAT DE SUB CONTROL
Titlu original: EDGE OF DARKNESS
Titlu română: SCAPAT DE SUB CONTROL
Premiera in Romania: 2010-02-19
Premiera internationala: 2010-02-19
Gen: Thriller
Scenariu: William Monahan si Andrew Bovell
Regie: Martin Campbell
Cu: Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston, Bojana Novakovic
Distribuitor: Prorom

Sinopsis

"Scapat de sub control" ("Edge of Darkness") este un thriller plasat la intersectia dintre politica si afacerile de mare anvergura.

Thomas Craven (Mel Gibson) este un detectiv de la omucideri care lucreaza pentru politia din Boston. Cand unicul sau copil, Emma, o tanara de 24 de ani pe care o crestea singur, este ucisa chiar pe treptele casei lor, toata lumea e convinsa ca adevarata tinta era chiar el.

Dar veteranul detectiv incepe imediat sa banuiasca altceva, cand descopera ca fiica sa ducea o viata secreta.

Din acel moment, unica sa obsesie este sa descopere de ce a fost ucisa fiica sa, asa ca incepe o investigatie pe cont propriu extrem de periculoasa, caci il va duce intr-o lume a musamalizarilor corporatiste la nivel inalt, a conspiratiei guvernamentale si, in final a crimei.

Misiunea lui solitara se transforma intr-o odisee a redescoperirii de sine si a mantuirii personale.

"Scapat de sub control" este regizat de Martin Campbell ("Casino Royale") si ii are in distributie pe Mel Gibson ("Braveheart"), Ray Winstone ("The Departed"), Danny Huston ("X-Men Origins: Wolverine"), Bojana Novakovic ("Drag Me to Hell") si Shawn Roberts ("I Love You, Beth Cooper"). 

Alte informatii

Filmul se bazeaza pe miniseria BBC cu acelasi nume, castigatoare BAFTA si este produs de Graham King (Oscar pentru "The Departed") si asociatul sau, Headington ("The Young Victoria"), Michael Wearing, producatorul seriei originale BBC. Scenariul este semnat de William Monahan ("The Departed") si Andrew Bovell ("Lantana").

Alte filme