BACK TO BLACK: POVESTEA LUI AMY WINEHOUSE

Afis BACK TO BLACK: POVESTEA LUI AMY WINEHOUSE
Titlu original: BACK TO BLACK
Titlu română: BACK TO BLACK: POVESTEA LUI AMY WINEHOUSE
Premiera in Romania: 2024-04-12
Premiera internationala: 2024-04-11
Gen: Biografic/Muzică
Scenariu: Matt Greenhalgh
Regie: Sam Taylor-Johnson
Cu: Marisa Abela, Eddie Marsan, Jack O'Connell.
Distribuitor: Ro Image 2000

Sinopsis

BACK TO BLACK: POVESTEA LUI AMY WINEHOUSE face o cronică a vieții și a muzicii lui Amy Winehouse, prin călătoria din adolescență până la maturitate și crearea unuia dintre cele mai bine vândute albume ale timpului nostru.

Profund emoționant și uimitor de puternic, BACK TO BLACK: POVESTEA LUI AMY WINEHOUSE urmărește unul dintre cele mai mari talente ale secolului XXI și încearcă să înțeleagă modul în care demonii personali au devastat-o pe Amy Winehouse (Marisa Abela). Cu un scenariu bazat pe materiale la persoana întâi, vedem ascensiunea lui Amy Winehouse, de la educația sa suburbană la superstarul global, înainte de a muri la doar 27 de ani, lăsând lumii o moștenire de neșters.

Spusă în întregime din punctul de vedere al lui Amy, povestea ei începe într-o familie evreiască mândră de obârșia ei, din nordul Londrei, pe fondul separării tatălui, Mitch (Eddie Marsan) și a mamei, Janis (Juliet Cowan). Amy are o legătură de nezdruncinat cu bunica ei, Cynthia (Lesley Manville), care este tot ceea ce își dorește Amy să fie - plină de farmec, superbă și cu un trecut sălbatic, plin de romantism și jazz. Adolescenta Amy începe să scrie cântece, pe care le încarcă cu detalii emoționale dure, dar și cu umorul ei unic. În scurt timp, ea câștigă publicul și, în ciuda succesului albumului ei de debut, Frank, rămâne cu picioarele pe pământ, petrecându-și o mare parte din timp jucând biliard la barul The Good Mixer.

Acolo îl întâlnește pe Blake (Jack O'Connell), care îi face curte pe o coloană sonoră cu cu piesele celor de la The Shangri-Las, de la tonomatul din pub. Legătura lor este instantanee și, în ciuda faptului că Blake are deja o prietenă, cei doi au o poveste de dragoste fulminantă. Amy se ferește de consumul de droguri grele al lui Blake, dar când cei doi se despart, Amy, tulburată, începe să se drogheze și ea. Managerul ei, Nick (Sam Buchanan), insistă ca ea să meargă la dezintoxicare, dar Mitch este de acord cu Amy că nu este necesar. În schimb, Amy, devastată, se duce la New York și începe să scrie al doilea album, Back to Black, care detaliază despărțirea ei și a lui Blake. Având deja inima frântă, Amy descoperă apoi că bunica ei iubită din Londra a murit de cancer pulmonar.

În ciuda încercărilor sale personale, cariera profesională a lui Amy merge din ce în ce mai bine cu noul manager Raye (Ansu Kabia) la bord. Noul ei album are un succes enorm, dar Amy se reîntâlnește cu Blake și cei doi fug la Miami, petrecându-și luna de miere într-o vrie alimentată de alcool și droguri. Dependențele lui Amy, alături de o tulburare alimentară care o chinuie de o viață întreagă, au făcut-o acum fragilă și vulnerabilă. Celebritatea ei înseamnă că este în permanență hărțuită de presă, care și-a făcut tabără în fața casei ei și îi urmărește acum fiecare mișcare.

Relația dintre Amy și Blake devine din nou toxică, iar cei doi se ceartă violent pe străzile Londrei. Blake sfârșește în închisoare pentru că l-a agresat pe managerul unui pub, iar Amy, aflată în suferință, susține un spectacol haotic la Festivalul Glastonbury, luându-i acestuia apărarea în fața unei mulțimi neimpresionate. În timp ce se află după gratii, Blake scapă de dependența de droguri și, dându-și seama că nu sunt potriviți unul pentru celălalt, îi cere lui Amy să divorțeze. Cu inima frântă, Amy acceptă în cele din urmă să meargă la dezintoxicare și începe să meargă mai departe.

Despărțită de Blake și în sfârșit liberă de dependențe, Amy pare întinerită și pe drumul spre sănătate și fericire. Cu toate acestea, povestea ei se încheie mult prea devreme...

Alte filme